Bio Cement

De milieuvriendelijke gietvloer

Een betere toekomst begint bij je vloer

Gezondheidsvoordelen

Hoofdpijn, jeuk, droge ogen etc. Bij het verwerken van veel gietmassa’s zijn het veelvoorkomende klachten.
Door te werken met de Bio Cement kunnen al deze klachten verleden tijd zijn.

Millieuvriendelijk

Tropische stormen in Nederland, overstromingen in Duitsland en watertekort door extreme droogte in Europa. De klimaatverandering raakt iedereen en we moeten er samen iets aan doen.
Met de Bio Cement van Schutz Specials draag je bij aan een betere toekomst. Naast het grote gezondheidsvoordeel voor de applicateur en eindgebruiker, is de Bio Cement namelijk ook een milieubewuste keuze.

Bio Cement bevat, zoals aangegeven, in tegenstelling tot gietmassa’s van andere producenten, geen vluchtige organische stoffen.
V.O.S. is in combinatie met UV straling veroorzaker van troposferische ozon en broeikasgassen. Deze broeikasgassen zorgen voor een opwarming van de aarde. Door troposferische ozon kunnen planten minder goed groeien en is er minder opbrengst van gewassen.

Door de verminderde groei van planten kan er minder C02 worden omgezet in 02, wat weer leidt tot een opwarming van de aarde.
Troposferische ozon is ook relevant voor het probleem van klimaatverandering. Volgens een onderzoek van het Europees Milieu Agentschap vergroot troposferische ozon het totale opwarmingseffect met 16%

 

Alle voordelen op een rij

Emissiearm
Vrij van benzylalcohol
Vrij van V.O.S.
UV Stabiel
Ecologisch verantwoord
Shore D80
Eenvoudige verwerking
Kras- en slijtvast
Vijf verschillende stijlen die aansluiten bij de huidige trends

Direct onze producten bestellen?